En av adventspsalmerna som vi lyssnat på de två senaste söndagarna lyder:

Vi tänder ett ljus i advent,
det värmer den som frusen är.
Vi tänder ett ljus i advent,
det sprider ljus i vårt mörker här.
Och alla som är rädda och fryser på vår jord,
dom borde få sitta vid vårt bord
när vi tänder ett ljus i advent,
när vi tänder ett ljus i advent

När versen ”tänder ett ljus i advent” sjungs av barnen på estraden har en pojke som heter Joel tänt ett ljus samtidigt. Det var riktigt stämningsfullt att se barnen stå därframme och sjunga. Så högtidligt.

Men samtidigt som vi myser och trivs kan jag inte låta bli att tänka på den som inte kommer att uppleva ett julfirande med god mat och gemenskap. Det finns många människor som inte har en familj att åka till på julafton.

Varför firar vi jul? Ja många anser ju att vi firar att Jesus föddes i ett enkelt stall och att han var Guds son. Men många skulle nog säga att vi firar jul som en trevlig tradition där vi möter familjen främst och äter en massa god mat tillsammans. Och ger varandra julklappar.
Visste du att vi i Sverige kommer att spendera 60 miljarder på julklappar i år? Det har Handelsinstitutet räknat ut. Julen handlar ju mycket om att ge förstås men ibland går det till en kommersiell överdrift tror jag. Julen kan ju mycket väl handla om att vara generös i sitt sinne och ge av sig själv på olika sätt.

Vi i Filadelfia i Valla vill förverkliga sångens verser ”Och alla som är rädda och fryser på vår jord, dom borde få sitta vid vårt bord
när vi tänder ett ljus i advent” med tillägget att även de som inte fryser och är rädda borde få sitta vid vårt bord!
Vi vill verkligen välkomna alla som vill att komma och fira julafton med oss i kyrkan.

Vi kommer att bjuda på traditionell julmat och julsånger, samt filmvisning framåt kvällen. Det kommer att finnas lussefika och kaffe och glögg och allt det där som hör julen till. Vill man så tar man med sig ett litet paket och lägger under granen – en symbolisk handling – att julen handlar om att ge. Sen kommer vi att dela ut paketen så vi alla får uppleva glädjen att ta emot en gåva.

Det spelar ingen roll om man tror på det kristna budskapet eller ej, alla är välkomna som de är.
Känner Du någon som du kan hälsa välkommen till oss så gör det! Ska du själv inte hem till någon på julafton så kom till oss!

Ingen föranmälan behövs. Mellan 14 – 16 finns det julbordsbuffé och efter det blir det fika, och förstås gröt framåt kvällen för den som är sugen. Vi håller på till kl.20.00 ca.

Varmt välkommen att fira jul i Filadelfia!

Hittade ett klipp på YouTube där sången Vi tänder ett ljus i advent sjungs samt några fler sånger som gav en härlig julstämning…