I helgen var Margareta, Solveig och jag ett dygn på Ansgarsgården tillsammans med andra församlingsledare från de olika pingstförsamlingarna i Sörmland. Det var Aril Svartdahl från Norge som talade över många viktiga saker som ett ledarskap i en församling behöver tänka på.

Han utmanade oss kring att våga tänka nytt, att våga göra nytt och att våga gå hela vägen som församling i förnyelsearbetet. Han talade över vikten att ha en tydlig målbild som församlingen är delaktiga i. Andra saker som togs upp var hur man bygger en ny kultur i något gammalt och var utmaningarna ligger. Det var mycket som var inspirerande och tänkvärt.

När vi satt ner och samtalade i vår grupp och talade om läget i vår församling var vi överens om att vi hat haft en positiv utveckling den senaste tiden. Vi har många resurser för att vara en sådan liten församling som vi är. Söndagsskolan är något positivt & att barnfamiljer har börjat komma. Vi har också en god ekonomi.

Vi upplever att vi är i ett skede då vi behöver satsa. Nu har vi mögligheten att fortsätta framåt. Vi talade om att vi skulle behöva få en någon slags resurs i barnverksamheten. Någon som brinner för att ta sig an barnen och som kan vara en hjälp i söndagsskolan men också utveckla arbetet bland barnen och barnfamiljerna.

Som församling har vi egentlingen inget att förlora utan nu är tiden att satsa. Låt oss var och en bidra med det som vi kan göra för att Guds rike ska bryta fram i Valla.