När jag sitter och tittar ut genom mitt fönster ser jag hur lövens färger har börjat förändras. Hösten är här. Den här hösten började ju med en intensiv valrörelse som nu är över. Det var kul att vi också kunde vara lite aktiva i valrörelsen med kampanjen: Ditt viktigaste val. Det har varit roligt att få möta människor vid Tempo och när vi delade ut flygbladen i brevlådorna. Vi har också haft goda samtal när vi läst och samtalat kring boken Ditt viktigaste val på onsdagar.

Den 5 september hade vi uppstart av Valla Kidz. Nya barn och barnfamiljer hittade till kyrkan och det var strålande väder. Hoppborgen och hinderbanan var mycket uppskattat av barnen. Så nu är också höstens verksamhet i kyrkan i gång.

Ibland hör jag påståenden som: Varför predikas det så lite i kyrkan om Jesu återkomst och den sista tiden? I klimatdebatten som blossat upp de senaste åren så målas ibland ett scenario med mörka moln upp där jorden inom en snar framtid går sin undergång till mötes. I världspolitiken kämpar man med terrorhot och fler länder som skaffar sig kärnvapen. Naturkatastrofer som jordbävningar och översvämningar verkar inte minska utan snarare tillta. Och i filmens värld så verkar det produceras katastroffilmer om jordens undergång på löpande band.

Det känns som det är läge att lyfta fram vad bibeln har att säga om den tid vi lever i och vart den här jorden är på väg. Så under hela oktober och november kommer vi att sätta fokus på dessa frågor i våra gudstjänster och samlingar.